Kulturminnedagen 2011 finner sted søndag 11 september

Vi ønsker alle interesserte, store og små, velkommen til en hyggelig dag på slippen for 11’te året på rad! En rekke aktiviteter og opplevelser, alle med kyst og kystkultur som fellesnevner, står på programmet.

Vi ønsker alle interesserte, store og små, velkommen til en hyggelig dag på slippen for 11’te året på rad! En rekke aktiviteter og opplevelser, alle med kyst og kystkultur som fellesnevner, står på programmet. Tid:         Søndag 11. september kl 12.00 – 16.00
Sted:       Promhavn Slipp i Nærsnesbukta
 
Kystkulturminnedagen er nå en årlig tradisjon og har blitt svært populær med sine mange aktiviteter. De siste årene har vi hatt rundt 500-700 besøkende. Møt opp og se en båt bli trukket opp / satt ut på sliskeslippen, eller kanskje for ta en liten prat med trebåtbyggere i arbeid – i år på kystlagets egen ”nye” lille seilsjekte. Her er det mange gode råd å hente. Motorutstillingen utvides stadig og vår stolthet semidieselmotoren Wichman vil gi fra seg sin ”godlyd” i tillegg til andre nyrestaurerte motorer.
 
Litt vafler og kaffe kan vel smake (gratis saft til barna) eller kanskje heller litt røkt fisk. Tjærebrenning, en seilmaker og en smed i arbeid er andre aktiver verd å få med seg.
 
For barna er akvariet svært så populært og lærerikt, likeså repslaging (lage tau) på mini reperbane, instruksjon i å lage ”apeneve”, spikking av båt i trygge omgivelser (kanskje med master og seil til), taljeløft og spikring med skipsspiker.
 
I tråd med Forbundet Kystens satsning på å få flere til å ro, og særlig barn og unge, følger vi opp kampanjen ”Ta din åre fatt” fra 2010 og legger opp til en roaktivitet. Muligheter for barn og voksne å ro litt innerst i bukta i en liten merket led hvor det hele kan krones med diplom og ”Roknappen”.  Her vil være både tradisjonsbåter av tre og mer ”moderne” plastutgaver.  Det vil være ansvarlige tilstede, og vi vil ha redningsvester til utlån.
 
Det blir salg av effekter fra Forbundet Kysten, sjøvetthefter til barn (og gjerne voksne), kystlagets t-skjorter, nå også i damemodeller, i tillegg til kaffekrus med logo.
 
Håper du har anledning til å møte og inviter gjerne familie og venner med deg.