Kulturminnedagen 2012 – søndag 9. september kl 12-16

For 12 året på rad inviterer vi til arrangement på Promhavn slipp i Nærsnesbukta med et mangfold av aktiviteter, i år også med båtdåp av vårt byggenr 01!

For 12 året på rad inviterer vi til arrangement på Promhavn slipp i Nærsnesbukta med et mangfold av aktiviteter, i år også med båtdåp av vårt byggenr 01!Kystkulturminnedagen er en årlig tradisjon som er svært populær med sine mange aktiviteter. De siste årene har vi hatt rundt 500-700 besøkende. Møt opp og se en båt bli satt ut på sliskeslippen (ca kl 15.00), eller kanskje for ta en liten prat med trebåtbyggere i arbeid.

En av årets store hendelser er at vi skal sjøsette for første gang kystlagets egen ”nye” lille seilsjekte (Byggenr 01). I den anledning vil denne også bli døpt. Forslag til navn tas mer enn gjerne i mot på asgeir.svendsen@ticon.no. På sommeravslutningen 23. juni vil også en idedugnad om navn bli gjennomført. Stor kreativitet forventes!
 
Motorutstillingen utvides stadig, og vår stolthet semidieselmotoren Wichmann vil igjen gi fra seg sin ”godlyd” i tillegg til andre nyrestaurerte motorer.
 
Det vil være musikalsk underholdning.

Litt vafler og kaffe kan vel smake (gratis saft til barna) eller kanskje heller litt røkt fisk. Tjærebrenning, en seilmaker og en smed i arbeid er andre aktiver verd å få med seg.
 
For barna er akvariet svært så populært og lærerikt, likeså repslaging (lage tau) på mini reperbane, spikking av båt i trygge omgivelser (kanskje med master og seil til), spikring med skipsspiker, og nytt av året setter vi opp et arrangement hvor en kan prøve seg på båtklink.
 
Også i år, i tråd med Forbundet KYSTENSs satsning på dette (kampanjen ”Ta din åre fatt”), legger vi opp til en roaktivitet. Muligheter for barn og voksne å ro litt innerst i bukta i en merket led hvor det hele om det ønskes kan krones med diplom og ”Roknappen”.  Her vil være både tradisjonsbåter av tre og mer ”moderne” plastutgaver.  Det vil være ansvarlige tilstede, og vi vil ha redningsvester til utlån.
 
Det blir salg av effekter fra Forbundet Kysten, sjøvetthefter til barn (og gjerne voksne), samt kystlagets t-skjorter (også i damemodeller) i tillegg til kaffekrus med logo.
 
Håper du har anledning til å møte og inviter gjerne familie og venner med deg.
 
Men vi tar også med en liten utfordring! Vi trenger litt hjelp til selve arrangementet og har forberedende dugnad lørdag 8. september kl. 13.00 – kl. 17.00, med påfølgende mat og drikke. Meld gjerne fra til Asgeir (asgeir.svendsen@ticon.no eller mob 90526267 om du kan hjelpe til under arrangementet på Kulturminnedagen (fra kl 11.00) og/eller møte opp lørdag 8. september.